X

Cum să prepari cele mai pufoase gogoși după rețeta tradițională

Fie că sunt prăjite sau coapte, cu zahăr pudră, glazură sau cu diverse creme, gogoșile sunt deliciile care ne fac să ne simțim ca acasă.

Rețetele de gogoși sunt destul de flexibile în ceea ce privește ingredientele, astfel că poți diversifica aromele adăugând extract de vanilie, coajă de lămâie, nucșoară sau oricare alte arome.

CITEȘTE ȘI: Învață să frămânți corect aluatul – Exquis

Cum să prepari cele mai pufoase gogoși după rețeta tradițională

Cele mai delicioase și pufoase gogoși le poți obține urmând rețeta clasică.

Ingrediente:

Cum să prepari cele mai pufoase gogoși după rețeta tradițională

Mod de preparare:

Activarea drojdiei: într-un bol mic, dizolvă drojdia în laptele călduț împreună cu o lingură de zahăr. Lasă amestecul să stea timp de 10 minute până când se formează spumă deasupra.

Prepararea aluatului: într-un bol mare, amestecă făina cu sarea. În mijloc, fă o adâncitură și adaugă amestecul de drojdie, ouăle, untul topit și esența de vanilie. Amestecă bine până când aluatul începe să se desprindă de pe pereții bolului.

Frământarea aluatului: frământă aluatul pe o suprafață presărată cu făină timp de 10-15 minute până devine elastic și neted. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puțină făină.

Dospirea aluatului: pune aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l la dospit într-un loc cald timp de 1-2 ore, până își dublează volumul.

CITEȘTE ȘI: Brânzoaice sau poale-n brâu, rețeta aluatului „minune” – Exquis

Modelarea gogoșilor: după ce aluatul a dospit, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină până ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm. Folosește un pahar sau o formă de gogoși și taie cercuri de aluat.

Prăjirea gogoșilor: încinge uleiul într-o tigaie adâncă. Prăjește gogoșile pe ambele părți până devin aurii. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Decorarea gogoșilor: presară zahăr pudră peste gogoși cât sunt încă calde. Poți folosi și glazură de zahăr sau ciocolată pentru un plus de savoare.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro